BigMove

BigMove is een programma voor mensen die last hebben van psychische klachten. Vaak zijn er ook lichamelijke en sociale problemen. BigMove kan helpen als je last hebt van depressie, burnout, onvoldoende verklaarde lichamelijke (pijn)klachten of angsten.

Bij BigMove staat uw welzijn centraal, zowel op geestelijk als lichamelijk vlak.

Zelf én samen aan de slag
BigMove heeft drie verschillende onderdelen:

1) Een psycholoog helpt u om uw klachten te verminderen door anders te denken en te voelen. Daardoor kunt u ook andere dingen gaan doen 

2) Onder begeleiding van twee begeleiders doet u in een groep oefeningen die u helpen met het opbouwen van uw vertrouwen, kracht en het herkennen van uw grenzen. De groep is een krachtig middel om u beter bewust te worden van uw angsten en patronen, zodat u deze kunt doorbreken. U oefent nieuw gedrag, wat zorgt voor plezier en zelfvertrouwen.

3) U bespreekt uw inzichten met een begeleider en werkt in kleine stapjes aan het bereiken van praktische doelen die uw welzijn vergroten. Dat zijn doelen die voor u belangrijk zijn. Iets waar u meer grip op wilt krijgen, die je blij maken of die u graag wilt ontwikkelen.


Doordat de onderdelen in combinatie worden uitgevoerd, zorgen ze samen voor een grote en blijvende verandering. Dat is de kracht van BigMove.


Een programma van zes maanden

Het BigMove programma duurt zes maanden:

  • U krijgt 10 individuele behandelgesprekken bij de psycholoog. Het exacte aantal wordt in overleg bepaald en is afhankelijk van waar u het meeste baat bij heeft.
  • Er zijn 15 groepsbijeenkomsten met twee begeleiders. Deze vinden bij ons plaats op dinsdagmiddag van 14.00 uur t/m 15.30 uur.
  • U krijgt maximaal vijf individuele sessies met één van de begeleiders. Uw begeleider denkt daarbij ook met u mee over wat u na BigMove kunt doen. Bijvoorbeeld over welke activiteiten bij u passen waarmee u uzelf in beweging kunt houden. Zo houdt u zelf invloed op uw gezondheid, blijft u onder de mensen en voelt u zich op alle fronten sterker.


Vergoed via je zorgverzekering    

Voor deelname aan het BigMove programma heeft u een verwijzing van de huisarts nodig. De kosten van het programma worden door bijna alle zorgverzekeringen vergoed.

Meer informatie over BigMove kunt u vinden op www.bigmove.nu. U kunt ook contact opnemen met de contactpersoon Anita Leek, telefoon 0227-501766